LähiTapiola: viestintäpäällikkö palveluna

lähitapiola reference

Tehtävä

LähiTapiolan 14-henkisessä viestintätiimissä oli näkyvissä usean kuukauden mittainen, yhden toimituspäällikön kokoinen vajaus. Tarvetta oli tekijälle, joka pystyisi vauhdissa ottamaan asiakasjulkaisut vetovastuulleen.

Ratkaisu

Vuokraviestintäpäällikkö eli Mailandin viestintäkonsultti hyppäsi sujuvasti LähiTapiolan viestintätiimiin toimituspäällikön saappaisiin. Tehtäviin kuului asiakasjulkaisujen sisällöntuotanto sekä uutiskirjeiden ja valituissa aikakauslehdissä ilmestyvien liitteiden säännöllinen julkaisu. Konsultti työskenteli LähiTapiolassa fyysisesti neljänä päivänä viikossa, mikä mahdollisti jouhevan tiedonkulun ja tiukan otteen projektista.

Miten onnistuimme?

Aiemman yhteistyön ansiosta konsultti pääsi vauhtiin minimaalisella perehdytyksellä ja pystyi vastaamaan itsenäisesti roolistaan. Julkaisuihin ei tullut epäjatkuvuuskohtaa, ja LähiTapiolan vakituinen toimituspäällikkö sai palatessaan valmiin sisältösuunnitelman kuukausiksi eteenpäin. Konsultti myös sparrasi yhteiskuntasuhteista vastaavaa tiimiä, joka kaipasi työhönsä ulkopuolisen asiantuntijan silmää.