Ukrainan PR-yhdistys ICCO:n jäseneksi

International Communications Consultancy Organisation (ICCO) on kutsunut United PR Association of Ukraine -yhdistyksen (UPRA) edustamaan maataan ICCO:ssa.

UPRA – johon kuuluu 180 jäsentoimistoa – perustettiin vastauksena Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan. UPRA:n tehtävänä on tuoda ukrainalaiset PR- ja viestintäammattilaiset yhteen tukemaan alan osaamista sekä viestimään maailmalle Venäjän armeijan Ukrainassa tekemistä julmuuksista.

ICCO katkaisi Venäjän PR-yhdistyksen (AKOS) jäsenyyden johtuen Venäjän räikeistä kansainvälisen oikeuden rikkomisista.

ICCO on perustettu ja toimii totuuden, luottamuksen ja rehellisyyden periaatteiden mukaan. ICCO tukee Ukrainaa ja puolustaa sen suvereniteettia ja tuomitsee Venäjän hallituksen tekemät rikokset.

– Olemme tyytyväisiä, että Ukrainan PR-yhdistys on nyt ICCO-perheen jäsen. ICCO on tuominnut jyrkästi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja ilmaissut horjumattoman tuen Ukrainan kansalle. PR- ja viestintäammattilaisten äänenä ympäri maailmaa meidän velvollisuutemme on auttaa ukrainalaista yhdistystä kukistamaan Venäjän valheiden, disinformaation ja propagandan kulttuuri, ICCO:n puheenjohtaja Nitin Mantri kertoo.

– Ukrainassa mietitään jo tulevaisuutta ja siksi perustimme kansallisen PR-yhdistys UPRA:n. Se yhdistää mediasuhteiden perinteisen koulukunnan digitaalisen rinnalle ja ukrainalaisen viestinnän uudet tekijät edistääksemme alan osaamista sekä yhdessä että kollegoidemme kanssa maailmanlaajuisesti. Arvostamme ICCO:n panosta viestinnän kehittämiseksi ja jaamme organisaation arvot. Siksi olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä ICCO:n kanssa, UPRA:n perustajiin kuuluva Sergii Bidenko sanoo.Puheenjohtaja Sergii Bidenko edustaa UPRA:a ICCO:n hallituksessa.

Alpo Räinä