Pracsis: suurten energiatehokkuushankkeiden EU-rahoitus tutuksi

Pöydällä pienet Suomen ja EU:n liput, joiden välissä ELENA-pöytäkyltti.

Tehtävä

Pracsis on brysseliläinen, Euroopan unionin ja Euroopan komission viestintäprojekteihin keskittyvä viestintätoimisto. Pracsisin verkosto toimii kaikissa EU-maissa, ja Mailand edustaa sitä Suomessa. Pracsis valittiin toteuttamaan Euroopan investointipankin tapahtumakiertuetta, jonka tavoitteena oli antaa kattavaa tietoa ELENA-ohjelmasta (European Local ENergy Assistance) ja korostaa, miten yritykset ja julkiset organisaatiot jäsenvaltiot voivat hankkia rahoitusta energiatehokkuuden ja kestävän kaupunkiliikenteen projekteilleen. Kiertueen Helsingin-tapahtumassa Mailand vastasi organisoinnista ja markkinoinnista paikan päällä sekä mahdollisti sujuvan seminaarin.

Ratkaisu

Mailand vastasi tapahtuman mediasuhteista Helsingissä. Edistimme lisäksi osallistujamäärän kasvua täydentämällä kutsuttujen vieraiden listaa relevanteilla yrityksillä sekä sopimalla jatkotapaamisia. Tapahtumamateriaaleja tuotimme paikallisesti Pracsisin luoman linjan mukaisesti. Valikoimme tapahtumaa varten sopivat yhteistyökumppanit toteuttamaan tekniikan ja simultaanitulkkauksen. Varsinaisessa tapahtumassa oli Mailandilta myös kaksi hostia huolehtimassa osaltaan vieraiden ja järjestäjien päivän kulusta.

 

Miten onnistuimme?

Infopäivä ELENA-avustuksesta järjestettiin Helsingissä marraskuussa 2023. Tapahtuman osallistujat saivat laajasti tietoa avustuksen hakemisesta, ja heidän oli mahdollista verkostoitua energia-alan asiantuntijoiden kanssa. Tapaamisia sovittiin myös tapahtuman jälkeen. Vahva suomen ja englannin kielten osaaminen ja paikallinen kumppaniverkosto helpottivat olennaisesti tapahtuman järjestämistä. Loppuraportin mukaan Pracsis pystyi luottamaan siihen, että paikallinen kumppani varmistaa suunnitelmien toteutuvan käytännössä ja että yksityiskohdat otetaan huomioon ennakoivasti.